četvrtak, 12. veljače 2015.

S 82 godine nije imala niti jedne sijede vlasi: Ovaj sok vraća originalnu boju kose!




S obzirom da stanje kose odražava kvalitetu naše prehrane i ukupnu vitalnost, važno je imati na umu da je prerano sijeda kosa puno više od estetske brige. Ona može ukazivati ​​na ozbiljne prehrambene nedostatke i nagovijestiti buduće bolesti. Isto tako, jeste li znali da postoji način da se uspori rast sijedih i da vam se vrati vaša originalna boja?

Uzroci mogu biti dublji

Krenimo prvo sa znanstvenim objašnjenjem: znanstvenici su izolirali uzrok sijede kose – pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih stanica koje se nalaze na svakom folikulu. Ovisno o našoj genetskoj predispoziciji, ove stanice počinju proizvoditi manje pigmenta kako starimo, što na kraju rezultira sijedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina  i ayurveda drže da su razlozi sijede kose daleko dublji od jednostavnog genetskog nasljeđa.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kvaliteta krvi i zdravlje bubrega se ogleda u snazi, boji i stanju kose. Namirnice koje jačaju krv i bubrege su klorofil, šećerna melasa, crne sjemenke sezama, hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina preporuča i izbjegavanje prekomjernog korištenja mliječnih proizvoda, mesa i soli.



U ayurvedskoj znanosti, sijeda kosa je rezultat poremećaja pitta i vata dosha. Smanjenje stresa je ovdje vrlo važno za balansiranje obje konstitucije. Vježba, yoga, duboko disanje, masaža, akupunktura i meditacija su svi jako korisni. Amla, popularna ayurvedska biljka, također se preporučuje za usporavanje starenja.

Nadalje, prerano sijeda kosa može ukazivati ​​na poremećaj štitnjače poput Gravesove bolesti, Hashimotove bolesti, hipertireoze i hipotireoze. Nedostaci vitamina B5, B6 i B12 te anemija, su također česti uzroci. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan s lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Kronove bolesti, celijakije, bakterijskog rasta u crijevima ili riblje trakavice. Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra također mogu stvoriti problem, što može dovesti do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih žila i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvožilnog sustava.

Sok koji vraća boju sijedim vlasima

Redovno konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih i vratiti sijedoj kosi njenu prirodnu boju!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi te pomaže u pomlađivanju i regeneraciji naše kože.

Zbog visokih udjela klorofila , kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti.



S 82 nije imala niti jedne sijede vlasi!

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovirala Dr. Ann Wigmore, žustra i probitačna pionirka naturopatije, utemeljiteljica Hipokratovog zdravstvenog instituta koji je kasnije preimenovan i danas nosi njezino ime.

Dr Ann Wigmore (na naslovnoj slici) je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice, te je razvila i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim zdjelama kod kuće ili na bilo kojem mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakome.

U poznoj dobi od 82 godine dr. Ann nije imala nijedne sijede vlasi! To je bilo toliko nevjerojatno da su ju studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriju.

Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!

To je bio rezultat redovnog pijenja soka mlade pšenične trave, pijenja fermentiranog rejuvelaca, zdrave prehrane i povremenog detoksiciranja.

*Rejuvelac je fermentirani napitak od klica žitarica, prepun vitamina B, K i E, proteina i enzima.

Pogledajte više na: www.annwigmore.org

Kako dobiti svoj sok od pšenične trave

Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavaonicama zdrave hrane u svježem ili u osušenom obliku.

Najjeftiniji način za nabavu soka je da uzgojite pšeničnu travu sami.

Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko sjeme pšenice, treset i zemlja


http://atma.hr


0 komentari:

Objavi komentar