srijeda, 11. veljače 2015.

Schwarzwald torta


Sastojci 

BISKVIT


7 jaja

250 g šećera
1 vanilin-šećer
3 žlice ulja
100 g brašna
60 g kakaa
na vrh noža praška za pecivo

1. KREMA

250 ml vrhnja za šlag

100 g tamne čokolade
100 g mliječne čokolade
1 staklenka višanja (sačuvati sok!)

2. KREMA

250 ml vrhnja za šlag

1 kremfix (po potrebi)
2-3 žlice šećera u prahu
1 vanilin-šećer


UKRAŠAVANJE

 vrhnja za šlag

 čokoladne strugotine
 kandirane višnje


BISKVIT

Odvojite bjelanjke od žumanjaka.

Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, postupno mu dodajući 150g šećera (od ukupne količine za označeni broj osoba).
Za to vrijeme žumanca pjenasto umutite s preostalih 100g šećera i vanilin-šećerom, te prilikom miksanja dodajte žlicu po žlicu ulja.
U drugoj posudi pomiješajte i prosijte glatko brašno, kakao i prašak za pecivo te u 2-3 navrata smjesu umiksajte u žumanca (bit će jako gusto pa slobodno dodajte i par žlica istučenog snijega da se smjesa razrijedi i da vam je lakše miksati).
Ostatak snijega umiješajte pažljivo pjenjačom.
Izlijte u kalup (26cm) samo odozdo obložen papirom za pečenje, i pecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 180°C oko 35-40 min.
Dobro ohladite, pa presijecite 2x da se dobiju tri jednake kore.

KREME

Za 1. kremu, zagrijte slatko vrhnje do vrenja, time prelijte nasjeckanu čokoladu (omjer pola pola mliječne i tamne čokolade) i dobro promiješajte da se rastopi.

Ostavite da se dobro ohladi u hladnjaku (otprilike 2 sata) pa po potrebi izmiksajte čvrsto (kao obični šlag).
Tek nakon što su se biskvit i 1.krema dobro ohladili, radite 2. kremu.
Za 2. kremu, izmiksajte čvrsto vrhnje za šlag s kremfixom, pa dodajte postupno mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera i dobro izmiksajte.

SLAGANJE TORTE

Na pladanj stavite prvu koru biskvita, dooobro natopite sokom od višanja. Oko njega zatvorite podesivi obruč za torte.

Na to rasporedite ocijeđene otkoštene višnje, pa premažite čokoladnom kremom i dobro zagladite.
Stavite drugu koru, dobro je natopite sokom, preko nje razmažite 2.kremu od šlaga te sve poklopite 3.korom, koju isto dobro natopite sokom.
Tortu ohladite preko noći u hladnjaku da se kreme lijepo stegnu.
Maknite obruč i ukrasite po želji kombinacijom šlaga, čokoladnih strugotina i višnjama.
Dobar tek :)

*Napomene:


U vrijeme pripreme nije uračunato hlađenje biskvita i krema, kao ni same torte.

Ako niste ljubitelj tamne čokolade, za 1.ganache kremu koristite 100g mliječne čokolade i 100g čokolade za kuhanje.

http://kuhari.com

0 komentari:

Objavi komentar