četvrtak, 19. veljače 2015.

TROSTRUKI UŽITAK







Za biskvit:

 25 g Pšeničnog glatkog brašna
 10 g kakaa
 25 g oraha
 ½ žličice Praška za pecivo
 2jaja
 70 g šećera
 1 Vanilin šećer
 50 g maslaca
Za kremu:



 1 l mlijeka
 1 Krema za kolače čokolada
 160 g maslaca
 250 gpetit keksa
 1 Krema za kolače vanilija


Priprema
Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm). Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.
Kremu od čokolade pripremite prema uputi na pakiranju, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom.
Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.

Posluživanje

Kolač prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite.

Savjet

Umjesto kolača možete oblikovati tj. ispeći tortu i nadjeniti je na isti način.



coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar