25 g Pšeničnog glatkog brašna
10 g kakaa
25 g oraha
½ žličice Praška za pecivo
2jaja
70 g šećera
1 Vanilin šećer
50 g maslaca
Za kremu:
1 l mlijeka
1 Krema za kolače čokolada
160 g maslaca
250 gpetit keksa
1 Krema za kolače vanilija
Priprema
Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm). Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.
Kremu od čokolade pripremite prema uputi na pakiranju, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita.
Po njoj rasporedite petit kekse i pokapajte ih mlijekom.
Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.
Posluživanje
Kolač prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite.
Savjet
Umjesto kolača možete oblikovati tj. ispeći tortu i nadjeniti je na isti način.
coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar