četvrtak, 19. veljače 2015.

Zagrebačke kremšnite







Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to
slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika,
Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.

Autor: coolinarika

 30min Jednostavno

Sastojci
250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za kremu:
1 Krema za kremšnite Dolcela
500 ml vode
Za šlag:
600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela
Za glazuru:
200 g čokolade
30 g maslaca

Priprema

1. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za
pečenje (20x30 cm).
2. Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
3. U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom
lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
4. Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
5. U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom 1/2
minute.
6. Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom
brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
7. Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
8. Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru
prelijte preko kolača.

Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar