nedjelja, 1. ožujka 2015.

Čokolada u četiri boje


Probale smo je u jednoj slastičarnici, onda mojoj dragoj frendici vrag nije dao
mira pa je "skinula" njihov recept, ja ga isprobala i oduševila se :)
Autor: domsa

 50min
Sastojci 2 osobe

Biskvit

3 jaja
15 dkg čokolade
6-7 dkg maslaca
4 žlice šećera
1 žlica brašna


Kreme

50 dkg mascarponea
2 žlice šećera
5 dcl slatkog vrhnja
10 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg bijele čokolade
1/2 vrećice vanilin šećera


Priprema

1. Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to
umiješati rastopljenu čokoladu, pa 1 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od
bjelanjaka).Peći na 160 oko 40 min. Kalup u kojem pečem je 24 cm.
2. Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin
šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati
mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela - u
jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu
bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).



www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar