četvrtak, 9. travnja 2015.

Piletina sa sezamom




U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke,
osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i
drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.



Sastojci 4 - 6 osobe

800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete
ulje za prženje

Za paniranje:

brašno
2-3 jaja
sol
papar
300 g sjemenki sezama
2 žlice Krušnih mrvica

Priprema

1. Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te
pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2. Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na
kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3. Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime
zlatnožutu boju.
4. Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim
umacima, kao npr. tartarom.

Savjet

Sezam možete zamijeniti nasjeckanim bademima.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar