nedjelja, 31. svibnja 2015.

Bacate ih u kantu svaki dan, a niste imali pojma da savršeno čiste i uklanjaju smrad!





Ukoliko vas muče neprijatni mirisi iz frižidera, zarđali escajg ili alat, a hteli biste i da vaša garderoba, ali tepisi prijatno i sveže mirišu – nisu vam uopšte neophodna sva ona silna preskupa sredstva s reklama da biste postigli željenu čistoću i svežinu svog doma. Sve što vam je potrebno – sigurno već imate u svojoj kuhinji, a pritom je džabe!

Sigurno ste se mnogo puta pitali kako da se rešite uporne masnoće koja neće da se skine sa posuđa, šta da radite s neprijatnim mirisima u frižideru ili ormanu, a sigurno ste mnogo puta bacili u kantu savršeno sredstvo za rešenje tih problema.

Lekovitost čaja odavno je poznata, ali iskorišćene kesice su i te kako su zanemarene. A sada, možete da spojite lepo i korisno

Osim što smanjuju nadutost oko očiju i podočnjake, ublažavaju opekotine od sunca i ugrize insekata, iskorišćene vrećice čaja mogu biti pravi saveznik u domaćinstvu.

Evo najboljih ideja kako da ih upotrebite:

Osim sode bikarbone, iskorišćene vrećice čaja odlične su u uklanjaju neprijatnih mirisa u frižideru. Jednostavno ih treba staviti nekoliko u frižider i ostaviti preko noći da upiju mirise.





Vlažne vrećice crnog čaja čuvaju metalno posuđe, escajg ili alat od rđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će sprečiti koroziju.

Masno posuđe teško je oprati, ali vrećice čaja mogu da pomognu. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati 2-3 kesice i ostaviti pet minuta. Nakon toga će se posuđe lakše isprati.

Čaj uklanja mrlje i prljavštinu sa ogledala. Skuvajte čaj s dve iskorišćene kesice i iskoristite ga kao sredstvo za čišćenje.

Isto kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i nameštaja. Treba skuvati čaj od dve iskorišćene kesice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i delovaće blagotvorno na pore drveta.

Osim što uklanja neprijatne mirise iz frižidera, iskorišćene i osušene vrećice čaja upiće sve mirise i iz ormana. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratile svežinu stvarima.

Ako želite da osvežite stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati.

(24sata.hr)

0 komentari:

Objavi komentar