Priprema
Sastojci
1 kg brašna
500 ml mlijeka
50 ml ulja
5 kašika šećera
1 kašičica soli
1 svježi kvasac
Punjenje
250 gr putera
200 gr maka
200 ml mlijeka
10 kašika šećera
5 kašika džema po želji
Način pripreme
U mlakom mlijeku sa šećerom otopite kvasac.
Brašno prosijte pa dodajte ulje i nadošao kvasac sa mlijekom i ostavite da nadođe.
Mak i šećer uspite u šerpicu zajedno sa mlijekom pa pustite da se kuha na laganoj vatri dok ne ispari tekučina.
Dodajte džem i dobro promiješajte.
Tijesto podijelite na 3 dijela koja ćete kasnije podijeliti na 5 dijelova i razvucite na debljinu od pola centimetra.
Namažite tijesto makom, zamotajte i izrežite na debljinu od 2cm i poredajte u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20-ak minuta.
http://www.domacica.com/
0 komentari:
Objavi komentar